Te tudod mi a legjobb neki?

Előfordult már veled, hogy megoldást javasoltál egy problémára, amikor nem is kérték a véleményedet? Esetleg az általad problémaként látott helyzet nem is az volt az érintett személy számára? Úgy gondolod, hogy Te jobban tudod, mi a jó szeretteidnek, ismerőseidnek esetleg idegen embereknek?

A fenti kérdések megfogalmazását Rusty ihlette, mert átmentem aggódóba, hogy esetleg meg fog fázni ebben az időben. A probléma megoldására állítottuk üzembe a hősugárzót, azonban ez nem tűnt üzembiztosnak ebben a szeles időben. A másik ötlet, hogy akkor kellene egy kutyaház a teraszra is, s így be tudna vackolni.

A megoldás pedig kéznél volt, s csak az érintett négylábú viselkedését kellett megfigyelnem és tudatosítanom. Rusty nagyon okos és megvan a magához való esze.

  1. Vastag bundája van, hiszen kinti kutya, s tavaly is volt hideg és tél.
  2. Megkeresi a napos részeket a kertben és ott sütkérezik.
  3. A teraszon lévő kosárban összegömbölyödik és felmelegíti magát.
  4. Magától is bemegy a kennelbe, ahol a jó meleg kutyaháza van.
Rusty megtalálja a napsütötte foltokat.

Rusty megtalálja a napsütötte foltokat.

Nem állhatok felette, hogy megakadályozzam a hóban való fürdését, amit élvez és persze vizes lesz tőle. Annyit tehetek, hogy sétáltatás után papírtörlővel leitatom a felesleges vizet, de mivel sok ugatni való akad az utcán, így ez olykor felesleges tevékenységnek tűnik, hiszen pillanatokon belül újra nedves lesz a bundája.

Szóval a tanulság:

Bízz a kutyádban, mert tudja mi a jó neki!

Bízz magadban, mert Te tudod, mi a legjobb Neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.