Tavaszi megújulás 5 percben

Tavaszi megújulás 5 perc alatt

Egyik reggel munkába menet észre sem veszed, hogy virágágyások mellett rohansz el. Az is lehet, hogy minden nap a kerted egy eldugott sarkát lesed, ahol emlékeid szerint tavaly nárciszok, tulipánok nyíltak. Esetleg gondosan locsolod a földet a balkonládákban és cserepekben, amikbe virághagymákat ültettél. Várod a tavaszi megújulást a hosszú tél után. Azután ’hirtelen’ egyik napról a másikra megjelennek a hajtások, s mire igazán felocsúdnál, már a bimbók is kidugják a fejüket. Végül virágba borul a természet.

Remélem te is megállsz olykor a nagy rohanásban és felfedezed a megújulás nyilvánvaló jeleit. Ugyanis ez lehet a kezdete a te megújulásodnak is. Ott szunnyad benned a lehetőség, ahogy egy virághagymában, rügyben, magban.

Szeretnél formába lendülni a bikini szezonra? Csak egyszerűen nem érzed jól magad a bőrödben? A munkahelyeden? Nyűgös vagy? Türelmetlen? Csalódott? Egyedül érzed magad?

A tavaszban szerintem az a legjobb, hogy minden magában hordozza az újrakezdés, a megújulás lehetőségét. Ehhez nem kell mást tenned, mint kinézni az ablakon és észrevenni a jeleit. Vedd észre, ahogy a visszametszett bokrok, fák hajtani kezdenek. Talán éppen mélyponton vagy és feladni készülsz a diétádat? Vagy újra belefognál az étkezési szokásaid megreformálásába? Esetleg egy betegség vetett vissza vagy egyéb családi kötelezettségeid, hogy rendszeresen mozogj? Gond egy szál se. Kezdj neki újra! Figyeld a természet ébredését, s ez emlékeztessen a saját újrakezdésedre. Ahogy a sarjadó ágak erősödnek, úgy gyökeresedjenek meg benned is napról napra a megújulásodat támogató szokásaid.

Most pedig állj fel a székedből! Menj az ablakhoz, de még jobb, ha kimész az épületből! Keress egy fát, bokrot vagy virágágyást, s adj magadnak 5 percet, hogy elmerengj a megújulás csodájáról. Emlékezz rá, hogy ez a CSODA BENNED is ott VAN!

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.