Szeretetnyelv kutya módon 2.

Lássuk, találunk-e további párhuzamot a kutyanyelv szótárban a Gary Chapman által megfogalmazott szeretetnyelv többi elemével.

Elismerő szavak

Hááát, ha az ugatást annak tekintjük, akkor talán igen bár Rusty inkább figyelemfelkeltésként ugat vagy a kézjellel kombinált “Köszön, köszön” parancs szóra. Szóval a szeretet kinyilvánítása ilyen módon nem igazán az ebek sajátja.

Minőségi idő

Ez tőlem egy igen szavazatot kap, mert amikor játszunk, sétálunk vagy gyakorlunk, akkor maximálisan JELEN van, s erősödik a közöttünk lévő kapocs.

Ajándékozás

Nos, anyagi dolgokról ebben az esetben nem beszélhetünk. A kedvencem biztosan nem töri a fejét azon, mivel lephetne meg. Az spontán megnyilvánulás, amikor kitolatok a garázsból és pont akkor szökik ki az utcára, amikor időre kell mennem valahová és késésben vagyok. Egyébként sose csinál ilyet, sőt inkább távolabb megy a nyitott kaputól. Ekkor aztán az alkalmi süketséget felsőfokon műveli. Nehéz ezt ajándékként felfogni, ugyanakkor a viselkedése által kiváltott reakcióm megfigyelését és az abból levont tapasztalatot tekinthetjük annak. 🙂

Szívességek

Ide tartozik bármely cselekedet, amely megkönnyíti az életet. Én idesorolom, amikor például pár perc elteltével visszajön az utcai kalandozásból és végre elindulhatok a dolgomra. Az is boldogsággal tölt el, amikor szót fogad a parancsszavaknak (pl. ül, fekszik, áll, hozzám) habár ez nem kéne, hogy szívességnek érezzem, hanem Falkavezérként való elfogadásom jelének. Ezen van még mit dolgoznom …

Az 5 szeretetnyelv közül a Testi érintés viszi a pálmát a kutyákkal való kapcsolatunkban!