Személyes motivációm, amiért örökbefogadtam egy keverék kutyát

Fontosnak tartom, hogy kíváncsian tekintsünk a bennünket körülvevő világra és érezzük jól magunkat a bőrünkben. A félelmeim, szorongásaim nem lendítették elő ennek a megvalósítását. Mint oly sokan én is felkutattam és kipróbáltam számos szorongás- és stresszoldó módszert, technikát. A kezdeti lendületem azonban többnyire egy-két-három hónap után lankadt. Rájöttem, hogy a motivációm fenntartásához állandó külső (pénztárca kímélő) segítségre is szükségem lesz.

A következők fogalmazódtak meg bennem, amikor motivációs forrás után néztem:

1. A kutya segít relaxálni és a jelenre figyelni.

A kutyák kikövetelik a figyelmet. Nem “agyalnak” és aggódnak a jövő miatt, mert a pillanatban élnek és élvezik azt. Ha velem lesz, akkor mindig emlékeztet majd arra, hogy élvezzem azt, amit éppen csinálok, mert a jövőmet is teremtem általa. Segít a stresszoldásban és a szorongásaim megszüntetésében.

2. A kutya segít, hogy egészségesebb életet éljek.

Sokszor elhatároztam már, hogy rendszeresen mozogni fogok (aminek jótékony hatásaként fogyok, alakom formálódik és a kondim is jobb lesz). Ebbe a kategóriába tartozik, hogy jógaórákat látogattam, jóga táborokban vettem újabb és újabb lendületet, de sajnos a rendszeres gyakorlásától elmaradok (de nem adom fel 🙂 Ha lesz egy kutyám, akit rendszeresen sétáltatnom kell, akkor közelebb kerülök a célomhoz.

3. A kutya segítségével jobban megismerem magam, érzelmi reakcióimat.

Cesar Millan nyomdokain járva sikerül a nyugodt, magabiztos energiát sugározva falkavezérré válnom, tudatosan a saját kezembe véve az irányítást.

4. A kutya segítségével új emberekkel ismerkedhetek meg, újabb közösségekhez csatlakozhatok.

Lehetőségem lesz arra, hogy tapasztalatot cseréljek másokkal, barátságokat kössek, amely szintén hozzájárul ahhoz, hogy oldjam a szorongásaimat és bevonzzam a céljaimban osztozó társakat.

Elindultam az úton! A kezdetekről itt olvashatsz:

http://allati-kalandjaim.blogspot.hu/2014/02/az-orokbefogadasrol-ismerkedes-rustyval.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.