Mit rejt a felszín alatt a mély?

Milyen mértékben kezdeményezed Te a változásokat? Mennyire vagy befogadó, ha egy szeretted változtat az életén?

A fenti kérdések a kutyakozmetikus meglátogatása után merültek fel bennem, amikor hazatértem a frissen nyírt Rustyval és nem volt egyöntetűen pozitív a fogadtatása. A külseje alaposan megváltozott. A bohókás, hippi fazont nyárra lecseréltük cuki rövidre. A tapintása olyan finom, puha, hogy simogatás nélkül nem lehet mellette elmenni. A változás szembeötlő és a Facebookon posztolt fényképére (számomra) rekord nagyságú Like-ot kaptam. Az egyénisége nem változott csak a külseje. Ugyanaz a kíváncsi, olykor szertelen és önfejű szeretetbomba maradt, mint volt.

Előtte és utána fotó

Előtte és utána

Szóval hányan nézünk a felszín alá és ismerjük fel, hogy a szeretett személy lényege továbbra is ott van a megváltozott külső mögött? Lehet, hogy csak azt a külsőt találtuk vonzónak, amire mi aggattunk pozitív tulajdonságokat? Hányan vesszük észre a mélyben a csiszolatlan gyémántokat és vesszük a fáradtságot, hogy támogassuk őket az ékkővé válásukban?

A mi felelősségünk felfedezni a kedvenceinkben rejlő gyémántokat és az is, hogy a felszínre hozzuk a bennünk rejlő értékeket. Ha erre fókuszálunk, akkor biztosan találkozunk olyanokkal, akik ebben a folyamatban támogatni fognak minket, akik a maszk mögött meglátják az embert. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.