Mi a titka a Szóvadász rejtvénynek?

Thinking Out-of-the-box

Kedvenceim a skandináv keresztrejtvények. Gyerekkoromban a családunk egyik barátja segített abban, hogy rájöjjek miként kell a trükkös feladványok titkát megfejteni. Addig fogalmam sem volt mit írjak az üres kockákba amikor ilyenekkel találkoztam: “Jégben áll!” vagy “Mag nélküli tűz!”

Kellett egy kis segítség, hogy kilépjek a megszokott gondolkodási sémámból. Amint megkaptam a kezdő lökést, felnyílt a szemem. Egyre több sikerélmény ért. Azóta már rutinosabb vagyok, s lazításként szívesen megjutalmazom magam egy-egy rejtvényújsággal. Olyan szórakoztató, amikor a végén kijön a poén, s még puskáznom sem kellett.

A minap a sok skandi között belebotlottam egy szóvadász feladványba. Nem áll közel a szívemhez, mert a végén megfejtésként nincs slussz poén. Szavak sem maradnak meg, mint a másik kedvencemnél, a „Plusz egy Vicc”-nél. A változatosság kedvéért azért belevágtam. Az utasítás így szólt: „Keresse meg a felsorolt szavakat nyolc irányban az ábrában, és húzza át a betűket!”

Fogalmam sem volt, hogy 8 irány létezik! Bizony, egy idő után már csak a betűk összevisszaságát láttam és elveszítettem a türelmemet. Két nap múlva vettem elő újra. Ekkor felismertem még pár új szót. Aztán kezdtem megint elveszíteni a türelmemet. Most azonban nem adtam fel. Rájöttem, hogy egy-egy betűt viszonyítási pontként használhatok egy adott szó megtalálásához. Láss csodát, meglett a minta, s már ment is minden, mint a karikacsapás. Rájöttem mit is jelentenek a nyolc irányban elrejtett szavak.

Mire emlékeztetett engem ez a szóvadász rejtvény?

Ne add fel! Légy kreatív problémamegoldó! „Thinking out-of-the-box” vagyis gondolkozz a megszokott kereteken kívül. Keress új utakat!

Ha szeretnél megújulni életed egy vagy több területén, akkor olykor neked is ki kell lépned a kényelmes keretből. Tedd fel magadnak a kérdést:

„Mi az a tevékenység, ami rászorít az új sémák felismerésére vagy kitalálására?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.