Ha a kíváncsiság győz a félelem felett

Mottó: “Lépj ki a komfortzónádból. Csak akkor tudsz fejlődni, ha hajlandó vagy furcsán és kényelmetlenül érezni magad, amikor valami újat próbálsz ki.” (Brian Tracy)

A jó idő beköszöntével keressük a lehetőséget, hogy Rusty lehűthesse magát séta közben. A Duna messze van, azonban a közelünkben folyik egy patak, ahová egyre rendszeresebben eljárunk az esti kiruccanásaink során. A vízállás elég alacsony mostanság, maximum a hasáig ér Rustynak a víz. Tegnap döbbentem rá, hogy éppen tanúja vagyok egy tanulási folyamatnak, ami a komfort zónából való kilépéssel jár együtt. Rusty eleinte csak ivott a patak vizéből, majd rájött, hogy bele is lehet menni, nem süllyed el, s a következő pillanatban már le – föl rohangált a mederben. A flexi póráznak köszönhetően, ezt sikerült a partról követnem 🙂 Azt is felfedezte, hogy ha éppen nincs lépcső, akkor a meredekebb részeken is ki tud jönni illetve be tud menni. Szóval egyre magabiztosabb, s csak olyankor hátrál meg, ha véletlenül olyan helyre lép, ahol mélyebb a meder és így a víz is magasabb, mint várta. Egyelőre ez még a komfort zónáján kívül esik.

Négylábú mesterem megint emlékeztetett arra, hogy nem szabad feladni, próbálkozni kell. Hagyni, hogy a kíváncsiság legyőzze a félelmet. Haladni, lépésről lépésre, a saját tempónkban. Tudni, hogy csak nyerhetünk a begyűjtött tapasztalatokkal, élményekkel.

Követem Rusty példáját, kipróbálok dolgokat, gyűjtöm a tapasztalatokat. Ennek eredménye ez a bejegyzés is, ami boldoggá tesz és emlékeztet arra, hogy a halogatással csak magamat fosztom meg az élményektől.

Tanulság: Légy kíváncsi, kutass és próbálj ki új dolgokat, hogy eldönthesd boldoggá tesz-e az a tevékenység vagy sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.