A siker gyökere

A siker gyökere

Volt egyszer egy fa, ami bőségesen termett gyümölcsöt. Mindenki csodálkozott hogyan volt képes minden évben rekordtermést hozni. A tulajdonos, aki a helyi piacon árulta a gyümölcsét az egyik leggazdagabb ember lett a városban és mindenki irigyelte, aki ismerte. Habár, ahogy az évek teltek a tulajdonos olyan sok időt töltött a gyümölcse számolásával és árusításával, hogy elfelejtette táplálni a gyökeret. Annyira gőgössé vált és az eredményekre fókuszált, hogy nem vette észre a jeleket. A fa haldoklott.

Egy nap, amikor a tulajdonos gyümölcsöt akart szedni a fájáról, megdöbbenve vette észre, hogy a fa kopár.

“Hogy lehetséges ez?” – kérdezte.

Amikor megvizsgálta a gyökeret megtalálta a választ. A gyökér kiszáradt. Annyira a gyümölcsre fókuszált, hogy elhanyagolta a gyökeret. Azt kívánta bárcsak lenne valami, amit tehetne, de már túl késő volt. Ez egy olyan lecke volt, amit sose felejt el!

Veled mi a helyzet? Te is a számokra, az eredményekre és a gyümölcsre fókuszálsz? Vagy a célra, az emberekre, az innovációra, a kultúrára és a sikerességed gyökerére koncentrálsz?

Mindig emlékezz rá, hogy az általunk megtermelt gyümölcs mennyisége csak az eredménye és mérési módja annak, hogy milyen jól táplálod a gyökereinket. Ha gondot viselünk a gyökereinkre, akkor mindig bőséges gyümölcs termésünk lesz. Hagyd figyelmen kívül a gyökeret és búcsút mondhatsz a gyümölcsnek.

Mi a sikerünk gyökere? Mit jelent számodra a gyökér és a gyümölcs? Szólj hozzá a megjegyzésben.

Forrás: Jon Gordon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.