8 ötlet, amivel azonnal boldogabbá teheted az életed

Boldogság

Folyamatosan a boldogságot kergeted? Sokak szerint a boldogság maga az elérendő cél, mások szerint pedig a mellékterméke egy általunk végzett tartalmas és elégedettséget okozó tevékenységeknek. Az elsődleges fókusz nem a boldogság megtalálása vagy üldözése kellene, hogy legyen.

Az alábbiakban 8 ötletet találsz, amiknek kiemelkedő mellékhatása van, boldogabbnak fogod magad érezni tőlük. Ezek csak apró dolgok, de NAGY hatással lesznek az életedre. Készen állsz?

 1. Tégy valami kedveset valaki másért

Gyakran annyira a saját szükségleteinkre és céljainkra koncentrálunk, a boldogságot keressük, hogy a nap végére inkább érzelmileg kiüresedettnek érezzük magunkat. Az, hogy alkalmanként másoknak kedveskedünk apróságokkal, energiával tölt fel minket, boldogabbá és elégedettebbé tesz.

Íme néhány tipp, amivel kedveskedhetsz másoknak:

 • Végezz el valamilyen házimunkát (ami egyébként nem a te feladatod).
 • Mondj valami kedveset valakinek, akit nem igazán kedvelsz.
 • Szedd össze a szemetet, amit mások nyilvános helyen eldobtak.
 • Adományozz el valamit, amit te már nem használsz.
 • Mondd el egy hozzád közelálló személynek, hogy élvezed a társaságát / szereted őt.

Ez csak néhány ötlet a sok közül. Törd a fejed, találj ki mást is és meg fogsz lepődni milyen pozitív hatással lesz majd rád.

 1. Fogadj meg néhány bölcs tanácsot

A szavak erővel bírnak és megváltoztathatják a hangulatodat, az életedet. Készíts egy gyűjteményt inspiráló és bölcs mondásokból, kijelentésekből. Amikor a dolgok nehézzé válnak vagy kicsit magad alatt vagy, akkor töltsd fel az energiatankodat ezeknek a bölcsességeknek a segítségével. Íme pár ötlet a gyűjteményemből:

„Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!” (Paulo Coelho)

„Egyik kedvenc élvezeti forrásom, azt csinálni, amire mások szerint képtelen vagyok.” (Walter Bagehot)

 „Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és akkor soha többé nem kell majd dolgoznod az életedben.” (Harvey MacKay)

 „Ha valamilyen külső ok miatt szomorú vagy, a fájdalom nem magának a dolognak a következménye, hanem annak, ahogyan az adott dolgot értékeled; ezt az értékelést pedig hatalmadban áll visszavonni bármely pillanatban” (Marcus Aurelius)

 1. Mosolyogj

Tudtad, hogy a mosoly az egyik legjobb stresszoldó, és amikor rámosolyogsz valakire az harmóniát és békét teremt?

Az igazság az, hogy a mosolygáshoz nem kell mindig ok. Csak mosolyogva üdvözölj valakit az utcán. Észre fogod venni, hogy szinte lehetetlen nem visszamosolyogni. Ez pedig mind téged, mind a másik személyt jó kedvre deríti majd. Szóval csak egy dologra kell emlékezned: MOSOLYOGJ! 🙂

 1. Tégy valami kedves dolgot magadért

Úgy érzed néha annyira elfoglalt vagy, hogy elfeledkezel saját magadról? Nem árt emlékeztetned magadat, hogy megérdemelsz egy kis figyelmet és szeretetet. Nem kell nagydolognak lennie. Az, hogy teszel magadért egy apró dolgot most, nagy hatással lesz az önbizalmadra és boldogságodra.

Itt van néhány ötlet, amit megtehetsz magadért:

 • Sétálj egyet a parkban, ülj le vagy feküdj le a fűbe, nézd a kék eget és álmodozz egy kicsit
 • Vegyél magadnak egy új ruhadarabot
 • Készítsd el a kedvenc ételedet
 • Kedvenc zenédet hallgatva fejts keresztrejtvényt vagy rakj ki egy puzzle képet
 • Táncolj végig a lakásban, mintha senki sem látna
 • Olvass a kedvenc könyvedből
 • Kezd el a mini fűszerkerted kialakítását
 • Játssz a kutyáddal/macskáddal
 • Meditálj / Jógázz
 • Kelj fel korán, hogy megnézd a napfelkeltét

A lehetőségek végtelenek … Találj ki valamit és csak tedd meg. Megérdemled!

 1. Vedd észre a körülötted lévő szépséget

Tartózkodj a természetben, ez az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy boldogabbnak és pozitívabbnak érezd magad. Menj ki az erdőbe, a parkba vagy a kertbe és figyeld meg a téged körülvevő fantasztikus dolgokat. Szagold meg a virágokat és a fákat, nézd a madarak röptét, hallgasd a csiripelésüket, szórakozz a mókusok ugrándozásán, élvezd a szellő simogatását, a napfény melengető sugarait. Próbálj meg összekapcsolódni a természettel és értékelni a szépségét.

 1. Nyújtózkodj reggelente

Megfigyelted már, hogy az állatok felkelés után mindig nyújtózkodnak? Számunkra ez szintén fontos, de az időnk nagy részében megfeledkezünk róla. A nyújtózkodás egyensúlyt visz a napodba, nyugodtabbnak fogod érezni magad.

Szóval holnap reggel, amikor felkelsz, nyújtózkodj egy nagyot. Nyújtsd a karjaidat a fejed fölé és nyújtózkodj olyan magasra, amennyire csak tudsz. Tartsd ki legalább 20 másodpercig és utána lazíts. Annyiszor ismételd meg, ahányszor jól esik.

 1. Tartsd számon az áldásaidat

Az időnk nagy részében hajlamosak vagyunk a negatív érzelmeinkre vagy olyan dolgokra fókuszálni, amivel nem rendelkezünk. Ez a gondolkodásmód stresszhez, dühhöz, féltékenységhez, fusztrációhoz és aggódáshoz vezethet. Ahelyett, hogy a negatív dolgokra koncentrálnál, figyelj arra, amiért hálás lehetsz. Szánj minden nap pár pillanatot arra, hogy végiggondold, mit értékelsz az életedben. Fantasztikus hatással lesz a hangulatodra és a boldogság érzetedre. Tekints rá úgy, mint egy képzeletbeli fájdalomcsillapítóra, amit bevehetsz, ha rossz kedved van, vagy negatív gondolatok kínoznak.

 1. Fókuszálj a légzésedre

Rögtön megnyugtat és feltölt energiával, ha naponta 5 percet a légzésed megfigyelésére szánsz. Ha stresszesek, idegesek vagy túlterheltek vagyunk, akkor hajlamosak vagyunk a felületes, sekély légzésre. Ilyenkor szánjunk magunkra időt, üljünk le egy nyugodt helyen és figyeljük a ki- és belégzésünket 5 teljes percen át.

Ihletadó: Bastiaan Blikman

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.